Oorkaarstherapie

Samenstelling van de Hopi-oorkaars

De originele Hopi-oorkaarsen worden volgens het oude recept van de Hopi-indianen voor een groot deel manueel vervaardigd, waarbij de fabrikant tegelijkertijd open staat voor de laatste wetenschappelijke ontdekkingen. Zij zijn onder de strengste voorwaarden gemaakt. De grondstoffen worden op regelmatige tijdstippen gecontroleerd op hun zuiverheid.
De Hopi-oorkaars bestaat uit een holle cilinder van ongeveer 22 cm lengte. Onderaan in de kaars is een zekerheidsfiltertje in kruisvorm, of een Moeder Aarde-teken. Aan de buitenkant is een rode streep als duidelijke markering aangebracht, om te zien tot waar de oorkaars kan worden gebrand.
Voor de Hopi-oorkaars wordt zonder enig compromis katoen van de beste kwaliteit gebruikt. Er komen dus geen bestrijdingsmiddelen op het veld bij te pas, of chemische behandeling bij verwerking. Alleen zeer zuivere bijenwas, honingextract, traditionele Indiaanse kruiden zoals salie, St.- Janskruid, kamille en 100% natuurlijke aroma-essences komen in aanmerking.
Deze strenge eisen zijn onmisbaar om zo een correcte verbranding van de stoffen te krijgen, zodat er zo weinig mogelijk nasmeulen en bijna geen verbrandingsresidu merkbaar is. Het zekerheidsfiltertje voorkomt dat er geen verbrandingsresten in de gehoorgang terecht komen.
Natuurvreemde stoffen zoals paraffine of aluminium worden ten stelligste vermeden. Het maken van de Hopi-oorkaars is gebaseerd op de grootste medicinale kennis, omgezet in kwaliteit van het afgewerkte product. Een echte Hopi-oorkaars voldoet aan de CE-normen en aan richtlijn 93/42.
Voor een ideaal resultaat bij personen vanaf 4 jaar, is een brandduur van ongeveer 10 minuten per kaars nodig. Het gebruik bij jongere kinderen hangt ervan af, hoe lang ze kunnen stil liggen. Voor een baby kun je best éénderde Hopi oorkaarsen bij peuters en kleuters een halve Hopi-oorkaars branden.
Een oor is een gevoelig orgaan waar je voorzichtig en respectvol op moet werken. Behandel iedereen op de wijze waarop je zelf wil worden behandeld.