Oorkaarstherapie

Fysieke werking van de Hopi-oorkaars

De Hopi-oorkaars werkt lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk, of schouweffect in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies, wat een onmiddellijk effect heeft op de drukregeling in het oor.
De oorkaars werkt via de uitwendige gehoorgang op diepliggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti en verder via de buis van Eustachuis, op mond, keel, neus en bijholten.
Hoe meer de oorkaars opbrandt, hoe intensiever, maar niet bedreigend het aangename warmtegevoel zich manifesteert!
Door de lokale aanvoer van de warmte, wordt de perifere bloedsomloop en zuiverende werking van het lymfesysteem gestimuleerd en het immuunsysteem verstevigd.
Eén van de ingrediënten voor een goede oorkaars is honing, die uittrekkende en reinigende eigenschappen heeft en tevens één van de beste ontsmettingsmiddelen is. Ook de kruiden hebben een specifieke werking. Kamille werkt ontspannend en ontstekingswerend en St.-Janskruid ontspant en kalmeert. Salie werkt versterkend, rustgevend, antiseptisch, herstelt het evenwicht in het autonome zenuwstelsel, geeft een rustige slaap en helpt bij depressie, keelaandoeningen, heesheid en hoest.