Bachbloesem therapie

Moedeloosheid en wanhoop

Grove Den
Voor hen die last hebben van schuldgevoelens, zowel van lang geleden als van kort geleden. Voor hen die zich altijd verontschuldigen en zichzelf de schuld geven voor de fouten die anderen maken. Voor hen die erg lijden aan wroeging, zelfs als ze niets verkeerds hebben gedaan. Door ervaringen uit het verleden zijn de emotionele reacties verstoord. Het schuldgevoel is vaak ontstaan door een ouder die erg overheersend was, met als gevolg dat het kind zich schuldig ging voelen omdat het tekort schoot in de verwachtingen van de ouder, zelfs als het kind geen enkele blaam trof.


(Wilde) Appel

Voor hen die zich om wat voor reden dan ook smerig of besmet voelen. Men heeft een sterk gevoel van onreinheid en is bezeten van de gedachte dat men zich moet zuiveren van de besmetting. Dit leidt soms tot dwangmatig wassen en schoonmaken, telkens opnieuw. Daarom zijn ze vaak veeleisend wat betreft hygiëne en overdreven proper.


Veldiep
Voor hen die de druk en verantwoordelijkheid van werk of gezin niet langer aankunnen, waardoor ze uitgeput en kwetsbaar worden. het zijn meestal zeer bekwame mensen maar als de verantwoordelijkheid te groot wordt, voelen ze uiteindelijk dat het niet meer gaat.


Lariks
Voor hen die te weinig zelfvertrouwen hebben, die geloven dat ze weinig kunnen en zich dus op de achtergrond houden, voor hen die zo erg aan zichzelf twijfelen dat ze bang zijn om te falen.


Zomereik
Zomereik is de passende bloem voor hen die vechten en knokken om weer beter te worden, of voor degenen die het ene na het andere proberen, ook al lijkt hun zaak hopeloos. Voor hen die ontevreden zijn met zichzelf als ze hun taken niet kunnen doen. Kortom: voor mensen die altijd maar door blijven gaan en gewoon weigeren om op te geven.


Tamme kastanje
Voor hen die radeloos zijn, die volledig wanhopig zijn, wiens lijden zo sterk is dat ze geen uitkomst meer zien, die in de war, diep ongelukkig of diepbedroefd zijn.


Vogelmelk - Moedeloosheid en wanhoop
Voor hen die uit evenwicht zijn gebracht door de schok van een ongeval, door slecht nieuws of een sterfgeval en die niet kunnen worden getroost.

Wilg
Voor degenen die menen dat ze oneerlijk behandeld worden en erg lijden onder tegenslagen. Ze kunnen vol zelfmedelijden zitten, klagen en raken vaak verbitterd. Ze voelen zich tekort gedaan, onrechtvaardig behandeld en koesteren hun wrok.