Bachbloesem therapie

Overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden

Agrimonie
Voor doorgaans vrolijke, blije mensen die hun gevoelens achter een opgewekt gezicht verbergen, en dus zijn anderen niet op de hoogte van hun innerlijke spanningen. De innerlijke onrust kwelt hen, maar ze blijven hun gevoelens verbergen achter een glimlach en gaan gemakkelijk voorbij aan zorgen en ziektes. De moeite die het kost om zich dapper voor te doen, maakt hun kwelling alleen maar groter.


Duizendguldenkruid
Voor degenen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Altijd bereidwillig en vriendelijk, willen graag helpen, durven anderen niet teleur te stellen, vinden het moeilijk om nee te zeggen en raken uitgeput doordat ze te veel werk doen. Omdat ze van nature makkelijk en meegaand zijn, worden ze makkelijk gedomineerd en gemanipuleerd door sterkere, krachtigere individuen, die hun zachtmoedigheid uitbuiten. Ze hebben soms een hekel aan zichzelf omdat ze zwak zijn, en ze kunnen beseffen dat ze door hun goedmoedige karakter eerder een slaaf zijn geworden, dan iemand die helpt.


Hulst

Voor degenen wiens brandende, slopende emoties voor humeurige uitbarstingen zorgen die zonder waarschuwing kunnen plaatsvinden of naar binnen slaan en daar woede en wrevel veroorzaken. Als de diepgewortelde emoties plotseling worden losgelaten en men gewelddadig dreigt te worden, dien men naast Hulst ook nog Kerspruim te gebruiken.


Walnoot
Voor hen die moeilijk vinden om met verandering om te gaan. Voor hen die te maken hebben met een nieuwe baan, verhuizing of scheiding. Walnoot is de remedie voor en bij verandering.