Bachbloesem therapie

Onvoldoende interesse voor de huidige omstandigheden

Knop van de witte paardekastanje
Voor degenen die het moeilijk vinden van het leven te leren. Omdat ze niet van hun eerste ervaring leren, maken ze dezelfde fout telkens opnieuw, waardoor de spanning toeneemt.


Bosrank
Voor hen die wel kunnen kijken maar niets zien, wel kunnen luisteren maar niets horen, die niet geïnteresseerd zijn in vandaag omdat ze hopen dat het morgen beter is. Zijn vaak artistiek en creatief, ogen dromerig, afwezig en in hun eigen wereldje. Als ze ziek zijn doen ze weinig moeite om beter te worden en in sommige gevallen kijken ze zelfs uit naar de dood, in de hoop dat ze hun verloren gegane geliefden weerzien.


Rode kamperfolie
Voor degenen die in het verleden leven, of dat nu gelukkig of triest is geweest. Ze staan lang stil bij het verleden, hebben spijt van fouten die ze vroeger hebben gemaakt, of willen dat de dingen weer net zo waren als toen, er vanuit gaande dat ze het geluk nooit meer zullen meemaken. Ze verliezen snel hun interesse in de dag van vandaag.


Herik
Voor hen die door donkere wolken overschaduwd worden, wat depressie veroorzaakt en de levensvreugde doet afnemen. Vaak is er geen aanwijsbare reden voor hun naargeestigheid en moedeloosheid, want ze hebben een leuk huis, een prima gezin en geen duidelijke problemen. Toch voelen ze zich ongelukkig en gedeprimeerd.


Paardekastanje
Voor hen die geplaagd worden door ongewenste gedachtes die zich telkens herhalen waardoor men hoofdpijn krijgt en zich gekweld voelt. De aanwezigheid van zulke vervelende gedachtes verdrijft de innerlijke vrede en staat in de weg om zich te concentreren op het werk of plezier voor die dag.


Hondsroos
Voor hen die gelaten door het leven gaan, apathisch en zonder motivatie, geen moeite doen de dingen te veranderen of geluk te zoeken.


Olijf
Voor hen die zo uitgeput en futloos zijn dat ze niet meer verder kunnen. Ook voor hen die lichamelijk moe zijn of te hard gewerkt hebben voor examens, voor hen die verzwakt zijn en kracht missen na ziekte, en voor hen die uitgeput zijn na verdriet of verlies.