Bachbloesem therapie

Onzekerheid

Loodkruid
Voor degenen die niet genoeg zelfvertrouwen hebben om zelf beslissingen te maken. Ze twijfelen aan hun eigen oordeel en vragen anderen wat zij in hun geval zouden doen. Als ze zelf een beslissing nemen, twijfelen ze er meteen aan en willen voor de zekerheid de mening van anderen horen. Ze zijn makkelijk door de meningen van anderen te beïnvloeden en nemen daardoor de verkeerde beslissing, waarna ze tegen zichzelf zeggen: ik wist dat ik het andere had moeten doen ! Ze kunnen zoveel tijd verdoen met twijfelen dat ze kansen voorbij laten gaan. Ze missen de boot, maar als ze eenmaal iets besloten hebben, durven ze achter hun poging te gaan staan en vaak heeft dat succes.

(Slanke) Gentiaan
Voor teleurstelling, ontmoediging en moedeloosheid. Als tegenslagen in het leven depressie en neerslachtigheid veroorzaken. Als men vol twijfel is na een mislukking of als men nergens meer vertrouwen in heeft.

Gaspeldoorn
Als moedeloosheid omslaat in wanhoop, als men zich volledig verloren voelt. Voor degenen die de moed hebben opgegeven. Zelfs als ze een behandeling ondergaan, is dat vaak op aandringen van anderen en blijven ze van mening dat het geen zin heeft. Voor degenen die het niet meer zien zitten en de moed hebben verloren.

Haagbeuk
Voor hen die de dagelijkse beslommeringen niet aankunnen, die lusteloos zijn en talmen, die voelen dat ze niet genoeg kracht of enthousiasme hebben om de dagelijkse taken uit te voeren.

Hardbloem

Voor hen die gekweld worden door twijfel, die het moeilijk vinden om te kiezen tussen twee dingen. Voor weifelende, rustige mensen die hun problemen helemaal zelf uitvechten, ze bepraten de problemen niet met anderen.

(Ruwe) Dravik
Voor hen die op een kruispunt in hun leven zijn gekomen en niet zeker weten welke weg ze moeten nemen. Ze hebben wel de ambitie om iets met hun leven te doen, maar weten niet zo goed wat. Ze kunnen zich ongelukkig voelen omdat ze het ware doel in hun leven nog niet gevonden hebben.