Bachbloesem therapie

Angst

Esp
Bij onbekende angsten, bij bezorgdheid, vrees, ontzetting en een akelig voorgevoel. Als men vraagt waar de persoon bang voor is, kan hij of zij de angst niet uitleggen of de oorzaak identificeren. Deze persoon kan zonder enige reden in paniek raken.

Kerspruim

Voor wanhoop, angst voor krankzinnigheid, angst om anderen of zichzelf letsel te berokkenen. Daarom is het een remedie voor degenen die zelfmoordneigingen hebben, en ook voor degenen die last hebben van langere periodes van angst en depressie.

Maskerbloem

Angst voor aanwijsbare dingen zoals armoede, ziekte, alleen zijn, vliegen, falen, alle dagelijkse angsten in het leven. Maskerbloem mensen zijn verlegen en nerveus, voelen zich niet op hun gemak en geremd in de nabijheid van anderen of op bijeenkomsten. Zij praten niet vaak over hun angsten.

Rode kastanje

Net zoals de boom zelf, zijn rode kastanje mensen niet erg sterk, zijn zij ongerust en bezorgd dat er iets met andere mensen waarvan ze houden gebeurt. Hun grootste zorg betreft de veiligheid en het welzijn van hun gezin. Daardoor maken ze zich onnodig zorgen en veroorzaken ze onnodige drukte, wat er vaak toe leidt dat iemand die hen lief is, zich bezwaard voelt of geïrriteerd raakt door deze overbezorgdheid. Over zichzelf maken ze zich geen zorgen, hun ongerustheid betreft alleen anderen.

Zonneroosje
Voor paniek, vrees of elke andere panische angst, of deze nu rationeel is of niet. Voor hen die last hebben van fobieën of nachtmerries. Zonneroosje is toepasbaar bij alle soorten vrees en voor hen die trillen of uit angst zweten.